Tuesday, September 25, 2007

Zebrafant

In plaats van junks en dronkaards verpozen vrolijke olifanten aan de Westersingel in Rotterdam. Een olifant in een Spiderman-pakje, een olifant met Spaanse pepers, een olifant met een huid van landkaarten. Echt symptahiek vond GMZ de Zebrafant.
Helemaal toen de geruite ridder bovenop zat en merkte dat één van de oren miste. Toch die dronkaards. En dat terwijl deze door kunstenaars bewerkte Elephant Parade (olifanten parade) geld op moet brengen voor een olifanten ziekenhuis in Thailand. Op 17 november worden de beelden geveild in het rijk van dierenheld Bokito, Blijdorp. Als GMZ een grote tuin had zou 'ie er zeker een willen hebben. Die met die rits bijvoorbeeld, of de theepot.
Maar GMZ heeft geen tuin, wel olifantenliefde. Dus binnenkort gaat het minimonster zelf in Thailand demonstratief geen bahts geven aan olifantendrijvers in de uitlaatgassen van Bangkok, en zeker niet naar het olifanten festival in Surin, waar olifanten voor grof geld met hun slurf T-shirts van toeristen beschilderen, terwijl ze aangemoedigd worden met een pikhouweel. Ja, GMZ gaat weer de ecosjaak uithangen en niet op een grote grijze rug Ko Chang (het olifanten eiland) bekijken, maar gewoon op zijn eigen pootjes. Een flinke fles koele Chang drinken, daar doet íe natuurlijk niet moeilijk over.

No comments: