Friday, September 28, 2007

Vermalingsfantasie

Druipend van de hersenen wist GMZ te ontsnappen aan het alles verpletterende contra-gewicht van brug 485. Met dat soort heldhaftige cartooneske fantasieen vermaakte GMZ zich tijdens de muziek-theatervoorstelling Palindrome op het Amsterdam Underground Festival.
Het stuk ging over de levensloop van de gemiddelde paling. Mocht jij alles willen weten over deze mysterieuze vis (hoe paren ze??!?), kijk dan even hier. GMZ was ook best nieuwsgierig naar de paaiplaats van de aal, maar veertig minuten om die informatie over te brengen was GMZ een beetje te bejaarden LOI. Al ging het natuurlijk eigenlijk over allerlei andere dingen. Het Leven, bijvoorbeeld.
Tijdens de lange intermezzo's met getokkel op een Chinese harp bestudeerde GMZ het rad tegen de achterwand, verreweg het meest intrigerende object in de koude, natte, lugubere kelder. Het rad zou de brug tussen CS en het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam in beweging moeten brengen. Wat als, wat als...het contragewicht het publiek zou corneren..?! GMZ had snel zijn vluchtplan klaar. Terwijl de rest van het publiek in paniek naar de muur zou vluchten waarop ze, uiteen gespat als tomaten tijdens La Tomatina , in druipende brokjes zouden eindigen, zou GMZ op het juiste moment de sprong wagen. Over de gigantische ijzere constructie, nu glad van bloed en angstzweet, heen tijgeren, om via de nooduitgang naar het veilige niveau 0 te klimmen. Een kakofonie van verstommende doodskreten achter zich latend.
Inspirerend, zo'n avond theater. Nog tot en met zondag, op allerlei ondergrondse locaties.

No comments: