Friday, September 21, 2007

Verdacht van terrorisme

GMZ werd kortstondig verdacht van terrorisme. Tijdens een kort tripje naar oost Europa, vandaar de paar dagen afwezigheid hier op deze plek, kreeg ons welwillende monstertje te horen dat zijn potje gel een groot gevaar voor de mensheid was. De confrontatie vond plaats op het vliegveld van Frankfurt. Handeling: een overstap.
Een dikkige Duitser in uniform liet weten dat het potje gel, waar misschien nog maar spul voor twee dagen in zat, te groot van inhoud was. Volgens de wereldwijde vloeistofveiligheidsregels. GMZ moest het potje weggooien. "Or you may check it in."
Zonder potje bracht GMZ de tweede vlucht fantaserend door. Stel dat 'ie 't potje was gaan inchecken. Het potje zou gewogen en gelabeld worden. Daar hobbelde het potje over de lopende band richting bagagekelder. Daar lag het potje tussen de koffers in een bagagekar. En op plaats van bestemming zou GMZ bij de bagageclaim wachten tot z'n potje gel uit het gat gefloept kwam. Dan zou 'ie het gelabelde smeersel een paar rondjes laten draaien. Of ha! zelfs helemaal niet meenemen. En later bellen met de vliegmaatschappij om te zeggen dat zijn bagage nooit was aangekomen. En dan zou een paar dagen later een mannetje aan de deur staan met een formulier. En een potje gel voor twee dagen.

No comments: