Tuesday, September 4, 2007

Iedereen een held

Beetje lastig om met die roze ruit de punkmentaliteit uit te stralen, maar het is wel GMZs bedoeling dat de button als protestvlag wordt geïnterpreteerd. Tegen de onsamenhangende tentoonstelling Held die de Nieuwe Kerk met het Rijksmuseum heeft georganiseerd. Om de massa te bereiken. En dan gaat het dus van Michiel de Ruijter (400 geleden geboren) tot Ali B. Goede subsidietrekkers, ongetwijfeld, maar wat is de samenhang? Komt nog eens bij dat je op de website ook jezelf, je interieurverzorgster of je baby als held kan uploaden. Iedereen een held. Kwatsch, vindt GMZ. Laat dus duidelijk zijn dat deze button een ironische button is.
Echte helden zijn de Afrikaanse deelnemers aan het voetbaltoernooi voor daklozen in Denemarken die nooit meer incheckten. GMZ wenst hen het beste in Kopenhagen! Andere nieuwe held van GMZ is Kate Nash. Twintig en dan al zulke hilarisch beklemmend goede teksten schrijven. Fijne clip ook.

1 comment:

Anonymous said...

Ik schat zo in dat die Burundese tamboers hun voorbeeld hebben gevolgd :-D

Tamboers Burundi spoorloos na concerten
Een groep tamboers uit Burundi is dit weekend spoorloos verdwenen. De muzikanten hebben zelfs hun instrumenten in de steek gelaten!

Alle concerten
Ze waren in Nederland om voor de Nijmeegse Stichting Rhythm For Revival geld in te zamelen voor een project in hun land. De groep van 14 tamboers werkte alle concerten af, waarna er elf verdwenen. De muzikanten waren ondergebracht bij gastgezinnen en zouden zondag teruggaan naar Burundi.

Paspoorten
De marechaussee had hun paspoorten al ingenomen toen ze in Nederland kwamen, maar daar hebben de trommelaars zich niets van aangetrokken. Ze hebben zelfs hun instrumenten achtergelaten.