Saturday, September 29, 2007

GMZ meets GMB

Een rapper met zo'n naam, daar moest GMZ natuurlijk op af. Bleek dat GMB wel op z'n engels uitgesproken dient te worden. En dat t bovendien geen intergalactische door ondoorgrondelijke machinerie bepaalde afkorting is, maar gewoon staat voor zijn naam: Gery Mendes Borges.
In Roffa presenteerde de mc met de tandpasta-lach (op deze foto verbergt íe met een grijns de glanzende tandenrij, in dit artikel is die rij wel te zien) deze week zijn eerste plaat: This is not an album, this is a phase. GMB richtte er een eigen label voor op: Naked Truth Records, zodat hij niet hoeft wachten tot een platenmaatschappij geld ziet in zijn niet-commerciele, muzikale hiphop. Iets wat waarschijnlijk zou gebeuren ten tijde van de mondiale legalisering van drugs. Om maar iets te noemen.
Het leek of de helft van de populatie van Cabo Verde naar Off-Corso was gekomen om de Rotterdammer te supporten en vertederd te raken door het optreden met zijn breekbare vader die af en toe vergat te zingen en liever heupwiegend door zijn ouwe hurken zakte.
Op de achtergrond zong GMB's vriendin Liza zich naar het puntje van het podium. GMZ smikkelde! Jammergenoeg kon t minimonster na afloop alleen GMB vinden, vrolijk 'Obrigado' krabbelend in de vele toegeschoven cd-boekjes. GMZ kriepte de rij voorbij voor deze kiek. Daar ben je bijna-naamgenoot voor, toch?

No comments: