Sunday, September 23, 2007

hits MySpace!

Herhaaldelijk kwamen er de laatste tijd bij GMZ vriendschapsverzoeken binnen: Hyves, MySpace, LinkedIn. Het leek erop of iedereen GMZ in zijn netwerkje wilde sluiten. Hartverwarmend natuurlijk, maar het duurde even voordat GMZ de stap kon zetten.

Allereerst was er het probleem van het netwerk. Welke digitale sociale kluwe zou het meest aan GMZ's behoeften tegemoet komen? LinkedIn viel af, te zakelijk, te veel belangen. GMZ werd er zenuwachtig van. Hyves sneuvelde eveneens. Corporaal, irritant langzaam en bovendien té lééééééluk. Ten tweede claimden de netwerken open te staan voor iedereen, maar accepteerden ze geen minimonsters. Daarom slenterde GMZ lang door cyberspace, als een allochtoon op zoek naar een verblijfsvergunning.
Totdat hij op MySpace stuitte en de keuze snel te maken bleek. Het netwerk ademt -ondanks een disclaimer formaat Telefoongids - nog altijd een sympathieke sfeer uit. Hoewel dat vooral te danken is aan de vele ontwerpers, fotografen, muzikanten en bandjes die MySpace, nadat de Arctic Monkeys de site drie jaar als eerste als springplank gebruikte, rap tot hun domein maakten. Het is er een gezellige bende.
Ondanks dit soort openbare uitnodigingen tegenwoordig het nodige risico inhouden, wil GMZ via zijn blog toch even die oproep doen aan iedereen die zich met hem verbonden voelt.
GMZ is reachin'out.
Wie pakt zijn uitgestoken roodwit geruiten handje vast?

No comments: