Thursday, August 30, 2007

het jekkie van Sjon

Nee, dit trainingspak is niet afkomstig uit de laatste collectie van Cassette Playa of new-ravers' vondst van de week op marktplaats -hoewel het in die scene zeker hard zou komen. Het is het enige echte parachuttestoffen pak van Sjon, de alleenstaande vandaal a.k.a. Kees van Kooten in een van zijn glansrollen.
Volgens Kees van Kooten droeg Sjon het pak om te suggeren dat hij aan sport deed, en daarmee had hij volgens zichzelf recht van rellen en schreeuwen. De kijker zag Sjon vooral eenzaam en boos, met een bewonderenswaardige vasthoudendheid zijn rechten als alleenstaande vandaal bevechtend.
GMZ wilde het duo dat tot in de jaren '90 de televisie op zondagavond bepaalde graag beter leren kennen en reisde daarvoor af naar Beeld en Geluid in Hilversum waar nu een overzicht van het oeuvre van Kees van Kooten en Wim de Bie te zien is.
Nu snapt GMZ dankzij deze wijze mannen Nederland weer een stukje beter: want die rasperig pratende eigenaresse van zijn stamkroeg lijkt wel erg op Diana Charité en die overigjarige hippie van de natuurvoedingswinkel op Koos Koets. En zag hij De Vieze Man laatst niet stiekem een plasje doen in de plantenbak van de overbuurvrouw? Zeker is dat Carla en Frank van Putten ('Ik heb geen lekkere vriendin, daar ben ik voor behandeld') een paar huizen verderop wonen.
Vanuit de beroemde scheidsrechtersstoelen pikte GMZ ook nog even wat tips op.
Zoals de tuin winterklaar maken dit weekend. Methode Jacobse & Van Es. Neutronenkorrels, Meh'frautje!
En dan zet GMZ meteen wat dille op kweek. Want volgens kruidenvrouw Rosalien uut Drost (de concurrente van Berendien uut Wisp) zou "met dill'n tussen de bill'n zelfs Methusalem weer will'n". Kwakzalverij natuurlijk. Maar het deed de hoop op die toverstaf toch weer even opbloeien bij GMZ.

No comments: