Monday, August 27, 2007

kriept heel dichtbij

Soms lukt het GMZ om heel dichtbij te komen. Het helpt daarbij als de benaderde partij net zo'n ontwapenende paps blijkt als GMZ zelf.
Nadat de Melomanics afgelopen zaterdag tijdens Ondergrond hun vettig rockende beats over de houten plankieren van strandtent Timboektoe hadden laten rondstuiteren, was GMZ vastberaden toenadering te zoeken.
In eerste instantie schoorvoetend, want dit trio timmert sinds de release van hun debuutalbum The Grey Light niet alleen behoorlijk hard aan de weg in de muziekscene. Met hun scherp gesneden pakken rocken ze ook de internationale runways. En dan maakt zo'n jaren '50 ruitje je als GMZ toch een beetje zenuwachtig (want eerlijk is eerlijk, dat is eerder casual-, dan haute-couture, meer supermarktvak dan catwalkplank).
Toch werd GMZ hartverwarmend ontvangen. Voor hij het wist, lag hij comfortabel op de bezwete torso van gitarist Guido Schuurman. Die vervolgens als vanzelf deze pose aannam. Dat digte GMZ dan wel weer. Zeker van iemand met een ziekelijke liefde voor muziek en het lef om Thunderstruck zo hard te ver-electrorocken dat de elk zwart AC/DC-shirtje er spontaan door verbleekt.
Vanavond staan de Melomanics in het Cultuurcafe in Nijmegen. In september rocken ze onder meer nog de Stubnitz boot in Amsterdam.
GMZ weigert tot die tijd elk contact met water en zeep.

No comments: