Wednesday, August 1, 2007

in de tent van zijn tante

Het Eendrachtspark in Geuzenveld, het Zimmerterrein in Oud-West, het Stadspark in Osdorp of de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Nee, dit is geen opsomming van louche Jacobse en Van Es-terreinen, maar een rijtje groene stadsparkjes, formaat postzegel, waar nooit iets gebeurt.
Het was daarom onverwacht dat het besluit van GMZ eens aan ontdek-je-plekje in de Molenwijk te doen, goed uitpakte. Bij aankomst dacht GMZ even dat de berg aan opgestapeld witgoed gewoon bij het straatbeeld hoorde - ook GMZ is een zekere vooringenomenheid over sommige buurten helaas niet vreemd- maar de olijke witgroen gestreepte tent die naast de stapel schroot was verrezen, draaide die gedachte snel de nek om.
Het was De Tent van mijn Tante een theatergezelschap dat elk jaar in juli neerstrijkt op de groene zoden van de vergeten stadsparkjes. Dit jaar met de voorstelling Wrak' (na(ar) De Storm van Shakespeare).
In Molenwijk was de buurtuitloop groot en werd er driftig geklapt. En dat kwam niet eens alleen door het gratis bakkie. Een van de bezoekers wist zowaar een analogie met het oude Testament in het stuk te ontwaren. En zelfs de 'fuck you bitches' van de hangkinderen op het naburige speelbeton verstomden toen de voorstelling van start ging.
GMZ begon op deze avond het nut van theater als sociaal cement te begrijpen. Dus dook hij na afloop nog even in de wasmachine voor een goeie snapshot. Dat is tenslotte GMZ's manier om zijn waardering te uiten.
Tot en met 5 augustus in Molenwijk, Amsterdam-Noord. Mensen zijn volgens GMZ vanaf 5 jaar welkom. Je neefje of nichtje kan dus aanhaken!


No comments: