Monday, August 27, 2007

Linnen tasjes, kaki truien

Het lijkt misschien of het leven van GMZ87pro zich enkel afspeelt op plekken waar iedereen jong, hip, artistiek, mooi, pro-gay en anti-Amerika is, maar dat is niet waar. GMZ komt ook wel eens op een kantoor.
Fotograaf Jan Dirk van der Burg is een meester in het vastleggen van fletsheid. In de serie De Inspraakavond laat toont hij politieke betrokkenheid in kaki. Daar horen plastic koffiebekertjes bij, flipovers, sandalen en linnen tasjes. En grijs haar.
Bekijk ook even de serie Kantoorcultuur. Wat een herkenbare verschrikkelijkheid. Daar kunnen de filmpjes van de kantoorspellenwedstrijd van energiedrankjes gigant X net niet aan tippen. (GMZ weigert reclame te maken voor een veel te duur drankje dat ook nog eens meurt. Mensen die dit drinken: je gaat er van stinken!)
Spreekt voor zich dat GMZ liever niet achter een pc zit onder een te koude airco, maar op stap gaat met Jan Dirk. Voor een serie over kleedkamerverveling, bijvoorbeeld. Ahhh toe, Jan Dirk! Doe!

1 comment:

Anonymous said...

Geen slechte zet van die stuiterdrankjesfabrikant. Er is zeker overlap tussen kantoorklerken die (natuurlijk onder werktijd) spellen verzinnen als Bicpen werpen en de Gispen-spin,
en de pappies die nog een keer per jaar los gaan bij de Q-stage van Mysteryland; pil in hun mik en een wodka-redbull in hun hand. - check die vierkwartsmatenhouse op de Office Gamessite-
Maarrrr...idee om de werkproductiviteit in deze kantoorkolossen weer op te krikken en de kauwgomballengeur de wereld uit te helpen; verplichte zelfreflectie in de vorm van een The Office marathon. En daarna nog ff voor die spiegel voor een ademtest.