Friday, August 24, 2007

plugt in

Het was ook GMZ niet ontgaan. Van Herriestopper tot customized FilterZ. De afgelopen editie van Lowlands stond in het teken van een nieuwe accessoire: de oordop. Al dan niet voorzien van een handig draagkoord of een headset om ze aan je mobiel te hangen.
GMZ mag dan in het bezit zijn van een anatomisch iets afwijkende constellatie, op maat gemaakte oordoppen heeft hij al sinds de tijd dat gehoorbeschadiging nog discodoofheid heette. Gewoon, omdat ie een beetje awareness op dit gebied belangrijk vindt.
Blij was GMZ dan ook dat de nieuwe gezonde oren hype ook de Volkskrant niet was ontgaan. Die topte er afgelopen week een berichtje over. Op de voorpagina nota bene, met dank aan de komkommertijd. De conclusie; de oordop heeft een spontane imagoverandering ondergaan. De plug wordt niet meer geassocieerd met die zielige jongen uit de straat die op zondagavond door een busje werd opgehaald en voor de schoolweek naar Sint Michielgestel werd gebracht. Nee. De plug rockt, of beter, zonder plug doe je dat niet meer.

Wat GMZ ook niet was ontgaan; de subtiele sneer op Lowlands naar al die bezoekers die nu nog steeds niet pluggen. Deze kwam in de vorm van de welkomstboodschap boven de festivalingang. Daar prijkten slinks borden met iconen van handjes die 'welkom' gebarentaalden.

No comments: