Tuesday, November 20, 2007

flogt?

Nee, GMZ laat zich niet chanteren, corrumperen, feteren of omkopen. Ook is hij geen corporate verlengstuk of een verkapte Opel Corsa advertorial.
Kortom, GMZ's blog is geen flog. En dan heeft ie het niet over de Belgische manier van floggen, maar over een nieuw fenomeen dat de blogspots razendsnel overneemt; bloggen voor geld, ofwel payperpost ofwel de fake blog.
Het is de laatste soort van guerilla-marketing en het werkt eenvoudig. Potentiele adverteerders kunnen zich aanmelden bij een site als Blogmij en via fanatieke bloggers met een grote lezerskring de vruchten plukken van een via de blog gegenereerde buzz. Het enige wat de adverteerder hoeft te doen is een onderwerp droppen. De blogger schrijft hier een blij en enthousiasmerend stukje over, pompt het online met de juiste link naar het product erbij en hop!
Omdat dit soort nieuws iedereen die dezer dagen een blog bestiert vrijwel meteen verdacht maakt, wilde het minimonster de kwestie van het floggen toch even aankaarten. En voor eens en altijd duidelijk maken dat op zijn blogspot geen plaats is voor meningen die zijn onderbouwd door harde cash.
En dat deze foto anders doet vermoeden komt natuurlijk omdat het trucage is, zoveel mag duidelijk zijn. Alsof GMZ zich zou laten omkopen voor zoete koek. Kom zeg.

1 comment:

Anonymous said...

moet controleren:)