Sunday, November 11, 2007

vindt Just Juist


Lang was het Van der Valk die de hotelstandaard bepaalde, maar inmiddels kampeert de ware avonturier - die tegelijkertijd een stiekeme comfortzoeker is- in een vuurtoren, hooiberg of Mongoolse Ger. Nieuw is dat het interieur van de Ger nu ook thuis te hebben valt. Want het is naar Nederland verscheept door Just.
Just van Firma Juist Just importeert de handgemaakte en beschilderde Mongoolse meubelstukken eerlijk en rechtstreeks vanuit het Mongoolse Tsetserleg naar zijn opslag in Amsterdam-Noord. Nou ja, rechtstreeks, op zijn weblog valt te lezen over de hobbels, haken en ogen tijdens het transport.
Maar inmiddels zijn de eerste partijen gearriveerd. GMZ sjefte zichzelf rap een witte kruk, uit de zogenaamde girls chairs serie.
Ook omroep Llink was Just al op het spoor en wijdde onlangs een aflevering aan de Mongoolse meubelhandel in de reeks Return to sender, een serie - met Katja S.- die gaat over het steunen van lokale economieën in ontwikkelingslanden. Return to Sender doet dat door de productie en export van allerhande voorwerpen waar wij hier dol op zijn te bevorderen.
Duur is Juist Just niet- voor 600.000 tugruk (400euro) heb je een complete Ger-uitzet, voor 35euro een kruk - maar het verhaal gaat dat enkele Gooise klanten die bij hem een bedstee voor hun kroost bestelden, klaagden over de kwaliteit van de beschilderingen. Toen moest Just komen uitleggen dat de Mongoolse meubels net als de melk nu eenmaal niet uit de fabriek komen, maar uit de hand. En dat dát nu net is wat de krukjes, commodes en kastjes bijzonder maakt -zucht...
Voor wie wel van de handmatige imperfecties houdt, checkt de koopwaar van Just bij onder meer Kitsch Kitchen (Amsterdam) en Subba (Nijmegen).

1 comment:

Anonymous said...

hij heeft echt leuke spullen! ;)
koop allemaal bij juistjust.!