Friday, November 2, 2007

Zielebroers

GMZ draagt niet alleen personen van vlees en bloed een warm hart toe, maar ook de meer ongedefinieerde bewoners van deze planeet; ter land, ter zee of in de lucht. Al is het maar omdat hij weet hoe het voelt om 'anders' te zijn.
Artis de Partis, sinds een jaar of drie de mascotte van dierentuin Artis, is net als GMZ geboren vanuit een eenvoudig houtjetouwtje concept. Dat bindt.
Onlangs viel GMZ ook de broer van Artis de Partis op, die -net als GMZ- per ruimteschip op aarde was aangevlogen. Maar broer Artis de Marsis, nachtbraker dat ie is, bleek zich op te houden in duistere regionen en een stuk moeilijker benaderbaar.
Goede nieuws vernam GMZ van de Flamingo-oppasser. Artis de Marsis is begin december weer in levende lijve beschikbaar. Gewoon, aan de kassa. Hij staat al bovenaan GMZ's verlanglijst. Voor nu moet GMZ dus nog even geduld hebben. En ervoor waken dat ie zich in de tussentijd niet laat inpakken door hosselende chappies op Marktplaats.

1 comment:

Unknown said...

Die Artis de Partis van je hangt hier de ganzen dag slap aan de lamp te hangen. Zal de eenzaamheid wezen - tis dat íe 'anders'is. Ben benieuwd of speesneef Marsis (tis volgens ingewijden niet z'n broer) enige verbetering kan brengen.

reactie Partis:
hjbdd jkdc kjas qw3io cdjkjdbc..?

en zo is het maar net. Misschien dat GMZ het even kan vertalen.