Monday, July 16, 2007

Trailerpark weekend

Op zoek naar gewone Nederlandse viel GMZ87pro dit weekend dik in de boter. Niet alleen op Dance Valley masterde hij het spoedig te integreren, ook op de Zeeuwse plaggen was hij binnen geen tijd gast aan tafel.
En wel bij Sjors, gitarist van The Kevin Costners, de melodieuze indie pop band die in 2006 de Grote Prijs van Nederland in de wacht sleepte en inmiddels werkt aan het debuutalbum dat Excelsior begin 2008 hoopt te releasen.
Even vond GMZ87pro het wennen toen hij bij aankomst in Zeeland slechts een grasveld aantrof, dichtbezaaid met witte rechthoekige caravans, omzoomd door tuinkabouters en gekleide dieren, en met rozegeglazuurd porselein dat hem vanachter de met vitrage omlijste ramen toeblonk.

Het thuisgevoel warmde op toen Sjors GMZ met een wijds armgebaar uitnodigde voor een pilsje op het terras van zijn riante trailer. De vriendschap was rap beklonken. Want genieten, da's volgens Sjors ook een kwestie van wat zon op je pan, een paar worstjes op het vuur en een pilsje in de hand. En dan misschien nog een rondje camping. GMZ begreep dat.

Een 'geswellige mwiddag', vond GMZ, die op het einde zichtbaar moeite had de pilseners in hetzelfde tempo weg te blijven tikken als zijn drinkebroer. 'Op zijn Fransje Bauers', voegde hij er het fenomeen razendsnel doortastend aan toe.

1 comment:

Unknown said...

Sjors vond z'n trailervertoef met drinkebauer GMZ masterlijk. Vaker doen voor zekerz.

Sj