Friday, March 7, 2008

Niet boos...teléurgesteld

Ook GMZ's helden vallen weleens van hun voetstuk. Want, ten voeten uit, is het minimonster klein, maar kritisch. Dus toen GMZ gisteren opgeladen naar Utrecht toog om daar Mocky - de Berlijnse Canadees met het hiphophart- mee te maken tijdens een optreden op Berlin Breakdown en vervolgens van een koude ironische Disneykermis thuiskwam, was het trekken van een harde conclusie onvermijdelijk.

Na twee jaar touren zijn de Mocky's Mickey Mouse Motherfucker oren behoorlijk gaan rafelen en hangt het gouden capeje sleets om zijn schouders. De mockies hadden plaatsgemaakt voor puntschoenen. Goofy hing geknakt over de percussie. En dan durfde GMZ nog niet eens te beginnen over de erbarmelijk staat van de nummers die ooit zo geniale Berliner de zaal in pompte.

Ok, ook het publiek werkte niet echt mee, maar was het eigenlijk niet gewoon bedrukt enthousiasme dat zich uitte in opgewonden geroezemoes? Mag toch geen irritatiefactor heten. Dat zag Mocky anders, dus na een sneer richting zaal in de trant van: “this was us, featuring you”, dook de gezelligheidsbarometer onder vriespunt. Dat Taylor Savvy, de witte bonenstaak met de zwarte longinhoud, besloot om zonder nadere toelichting de hele sessie op fluistertoon te zingen hielp ook niet. Mocky en band klonken als verveelde dweilen die uitgewrongen in hun emmer wachten op een inspirerend weekje en een scheutje verfrisser. Helaas bracht het ene flesje van hoofsponsor Heineken dat Mocky in de backstage deze boost niet.

Pas toen Jazzanova, Domu en Steven de Peven hun beats erin pompten, kwam er weer wat leven in het Mocky universum. Hun remixen zijn vanaf 13 maart te downen vanaf de site van Heineken (access code: 69J6LGAJ) of Refreshing Sound Sessions. Check de Berlin Breakdown tot die tijd nog hier.

GMZ had toen helaas al besloten symbolisch zijn Mocky - ehm Mickey - Mouse oren bij het grofvuil te zetten.
That’s all folks!

No comments: