Sunday, February 24, 2008

everything's fine on E

GMZ kent de Engelse tieners uit de onderklasse alleen van dronken gezwalk door de Amsterdamse straten. Zonder jas, zonder slaapplaats. Want hey mate, morgen vliegt Easy Jet weer terug, en die rare euro's kan je beter besteden aan pints en pillen dan aan bed of eten.
Richard Milward is 22 en schreef een rauw boek over die bleke Britse kids die dope verkopen of die dopeverkopers pijpen om wat lol te kunnen hebben. Grijze luchten, poppers en seks tijdens wiskunde. Een kapotgeslagen bierfles in je linkeroog, en de wieg laten schommelen vanuit het bed in je kleine tienerkamer. Ouders die erop los slaan of aan kanker bezwijken. Uit verveling bier jatten en zuipen tot je over je nek gaat. Ondanks de ellende is het boek niet zielig. Als lezer wordt je naar van de levens, maar grinnik je om de levenslust.
GMZ houdt nog steeds van de doorgeef mentaliteit, dus wil jij dit exemplaar lezen (WARNING: dit is de Nederlandse vertaling), mail dan het minimonster op: gmz8pro (apenstaart) gmail.com , geef je ouderwetse postadres door. Ben jij de eerste, dan komen de puberperikelen naar jou toe deze winter!!

No comments: