Sunday, July 27, 2008

klapt Mr. Jummy - update


Sjahwel, GMZ moest ook even goed in zijn oogjes wrijven toen hij voor het eerst die nieuwe serie Sultana-reclames langs zag komen. Was er plotseling een onbekend familielid geland op aarde? Een verre neef die een 1-2-tje was aangegaan met deze fabrikant van caloriearm droogvoer?

Ok. De rozewit gestipte paps van de Yofruit variant, die kon GMZ nog wel hebben, al was het al op glad ijs. Stippen zijn nu eenmaal geen rockend boerenruit en daarom nauwelijks een bedreiging.
Maarrrr.. toen kwam de koekenbakker onlangs op de proppen met een monster dat -als GMZ niet zeker wist dat ie er geen had- zomaar de lauwe tweelingbroer van het minimonster had kunnen zijn. Boerenbonten pak incluis. En komkommertijd of niet, ze staan al voor deze Mr. Jummy in de rij, aldus het juichende persbericht van Sultana.

Logisch, natuurlijk; als je GMZ zou vermenigvuldigen, zouden de slaapzakken ook massaal worden uitgerold. Het leuke is alleen: dat gebeurt niet! GMZ is namelijk veel leuker in z'n eentje. Die hoeft niet meteen een geldelijk slaatje uit z'n succes te slaan. Stelletje gemakkelijke en geldbeluste kopiepappies, daar bij Sultana, vindt GMZ dan ook, en hij voelde de wet van de remmende voorsprong door zijn ziel snijden..

Dat GMZ niet met Mr. Jummy wenst te worden geassocieerd, mag duidelijk zijn. Maar dat het er voor de komende tijd natuurlijk wel dik inzit dat dat gaat gebeuren, net zo goed.

Daarom stuurde GMZ een tijdje geleden al een listige mail naar de Klantenservice van Sultana waarin hij zich opwierp als een in Mr. Jummy geïnteresseerde liefhebber. Doel: in contact komen met Jummy en een flinke appel met hem schillen.

Mr. Jummy opsporen lukte uiteindelijk met een list. Ondanks de reply van de Klantenservice.

CCTV India legde vast wat er vervolgens gebeurde.
Die hete bek van Mr. Jummy is voorlopig geblust. Tenminste, dat is de ijdele hoop van GMZ.
En bang voor die meer dan 4000 vrienden..is GMZ ook niet hoor. tsss...

Tuesday, July 1, 2008

pakt die rust met Jan Taminiau

Hij zegt het zelf. De modellen hadden het veel zwaarder, die hebben drie uur lang op oncomfortabel schoeisel in een bloedhete ruimte gestaan. Maar Jan Taminiau had het ook warm gekregen en dus vinden ook zijn voeten na de presentatie de weg naar het aangerukte ijsbad. Eindelijk even rust. Nadat hij drie uur lang de aanwezige internationale pers te woord heeft gestaan, heeft de modeontwerper wel even tijd voor GMZ. Jan Taminiau gaf afgelopen week, als enige Nederlander, een presentatie van zijn najaarscollectie tijdens de coutureweek in Parijs. Hij heeft nog steeds geen officiële vermelding op de agenda van de haute couture, maar hij gaf wel al twee keer eerder een show tijdens de Parijse coutureweek. Jongensdromen, zegt-ie. Als kind mocht hij zich graag spiegelen aan ontwerpers als Chanel, Dior en Yves Saint Laurent. Omdat hij inmiddels weet – door schade en schande wijs geworden, zo je wilt – hoe moeilijk het is om de internationale modepers naar je show te krijgen en omdat hij een presentatie van tien minuten te summier vindt om zijn 'gedachtegoed' over te brengen, besloot hij het dit keer anders te doen.
Drie uur lang. Met hapjes en drankjes. In het Espace Commines, dezelfde ruimte waar Helmut Lang vroeger zijn shows gaf en waar onlangs de Belgische ontwerper Kris van Assche debuteerde. Hij vroeg de Belgische beeldend kunstenares Leen Persoons een decor te bouwen – want kleding is beter te zien als de modellen onderdeel zijn van een statische presentatie dan wanneer ze in een noodvaart over een plankier stiefelen, vindt Jan. Hij vroeg Ellis Faas, volgens Vogue een van de meest talentvolle visagisten van haar generatie, om de make up te doen. Martin Wentzel deed het haar, Roel Schagen en Victor de Bie deden de styling, Wiglius de Bie maakte foto’s. Eigenlijk was zijn hele Nederlandse team present. Inclusief zijn ouders, die zich de luxe gepermitteerd hadden wat eerder weg te gaan in plaats van met de nachtbus van hun zoon en zijn team mee te rijden. De belangrijkste recensies laten nog even op zich wachten en de modereportages in bladen komen pas maanden later, maar Taminiau heeft er een goed gevoel over. Hij heeft ze allemaal te woord gestaan, redacteuren van toonaangevende titels als l’Officiel, le Collezioni, de Franse en de Japanse Figaro, Senken Shimbaum en Seven Sea. En GMZ natuurlijk.