Sunday, January 20, 2008

intiem met Annie Hoogendoorn

GMZ laat zich natuurlijk niet door zomaar een willekeurige blondine aan zijn sokjes sabbelen. Maar met deze dame wordt hij graag in een soft erotische pose betrapt. Hoewel hij nog liever had gehad dat ook de foto van haar hand was gekomen. Want als Annie Hoogendoorn ergens talent voor heeft is het het vastleggen van intieme momenten in het leven van rocksterren - of zoals in het geval van GMZ- de wannabees.
Het afgelopen jaar haakte Annie daarvoor aan bij de betere bandjes uit het Nederlandse alternatieve circuit: Coparck, Voicst, zzz en Spinvis. On tour met deze bands schoot ze haar foto's. Want Annie is een peuteraarster die geen genoegen neemt met een kiekje vanaf een vantevoren toegewezen plek voor het podium. Annie wil dieper gaan en de persoonlijkheden achter de band vastleggen; backstage, in de oefenruimte en in de bus. Het levert bijzondere beelden op, ontdaan van alle glam: haringhappende zzz's, stoeiende Coparck-bandleden en bassist Sven van Voicst, met schoenen!
Volkomen terecht verliet Annie vorige week dan ook Eurosonic/Noorderslag met de eerste Lex van Rossen prijs onder haar arm. Gekregen omdat de jury uit ruim 110 inzendingen van popfotografen uit heel Europa haar tot meest veelbelovende uitriep. Haar werk ,en dat van de andere genomineerden (o.a. Dennis Duijnhouwer), is van 6 februari tot en met 2 maart te zien in de Melkweg.
Wat Annie nu gaat doen? Het lijkt haar leuk weer een plekje in een tourbusje veroveren; bij Alamo Race Track bijvoorbeeld, bij The Hospital Bombers, of toch nog maar weer es een keer bij Voicst. Die zijn tenslotte net bevallen van een gezond viertal: drie blazers en Abouts Rutger Hoedemaekers voor de beats. Het moet wel gek lopen wil Annie de komende zomer niet ook worden opgenomen in dit warme pleeggezin.


No comments: