Thursday, October 11, 2007

Olympische pappies

GMZ had er de lange reis wel voor over; een meet&greet met de populairste sportpappies van Azie: nini, jingjing, beibei en huanhuan. Allemaal vertegenwoordigen ze een deel van China: vis, panda, het olympische vuur en noem maar op. Een ontmoeting met deze vier vrienden betekent voor het minimonster namelijk een officiele preview van de vier mascottes van de Olympische Spelen in Peking (vandaar de pakjes).
Hoewel die spelen nog even op zich laten wachten is China al maanden klaar met de voorbereidingen. De oude stadswijken zijn gesloopt, snelwegen zijn aangelegd en de verf op de gloednieuwe stadionsis al opgedroogd. En omdat ook de vier kersverse mascottes maar wat rondhingen in afwachting van wat komen ging, werden nini, jing, bei en huan maar alvast op een promotietour om de wereld gestuurd.
GMZ heeft zijn handjes in sinds de ontmoeting niet meer gewassen. Maar toen het minimonster et viertal uitnodigde ook vooral de ontwikkelingen buiten China eens te checken (even een klein stukje zelfpromotie), ving hij nul op request. Die arme Chinezen mogen al niet googelen en blijkbaar wordt ook voor blogspot geen uitzondering gemaakt. Laat staan gmz's pagina. Jammer, want laat GMZ nu net dat olympisch blauw toevoegen dat de marketingafdeling van China Olympic bij het uitdelen van de kleuren aan nini, jing, bei en huan is vergeten.
*Later vernam GMZ uit betrouwbare bron dat de blauwe Yingying door de groep is geditcht omdat hij Tibet vertegenwoordigde. Ook politieke statements zijn deze vier vrienden blijkbaar niet vreemd).

No comments: