Monday, October 15, 2007

Calling Space

GMZ werd als een razende langs de hoeken van vier Amerikaanse staten gesleurd. Zoals het een ware toerist Japanse-stijl betaamt stak hij snel zijn hoofd op de haastige foto van dit earthship op de vlaktes nabij Taos, New Mexico.
In de verte zie je de puntjes van andere earthships, een bouwbeweging die ruim dertig jaar geleden is ingezet door architect Mike Reynolds. De earthships zijn huizen gebouwd uit afval, en zijn volledig zelfvoorzienend. Ze verwarmen en verkoelen zelf, leveren hun eigen energie, verwerken zelf de drek die door de riolen gaat. GMZ, ecosjaak als 'ie is, had er wel wat langer willen blijven, maar moest door. Tijd om bier te drinken met cowboys met gezichten van leer, aan de bar van een verlaten kroeg op de prairie, was er ook niet. GMZ kreeg alleen een praatje met een stoere koehoeder te paard. Hij had wel de hoed, maar niet de boots. Wegens een geamputeerd onderbeen waren gympen makkelijker. Irak.
GMZ dacht aan de earthships. Als we al die olie niet nodig hebben, dan had die cowboy misschien z'n stoere punten gedragen.
Voor wie ' keer in een earthship wil slapen maar niet de vervuilende luchtkilometers wil maken, in Frankrijk is er sinds kort ook één.

No comments: